Jongerenactiviteiten

Civitas voor alle jongeren

Sport en weerbaarheid. Sport als middel om jongeren en andere doelgroepen te bereiken. We leren ze samenwerken, discipline en open te staan voor andere sporten en mensen. Het helpt mensen te ventileren en te ontspannen. Hierdoor worden ze beter aanspreekbaar, gaan hun school prestaties omhoog en zijn ze minder opvliegerig.

Jongeren praten niet makkelijk over hun gevoelens en frustraties. Dit leren ze niet altijd van huis uit, sport biedt relaas, is laagdrempelig en leuk. We leggen de nadruk ook niet op het 'moeten presteren' zodat het leuk blijft voor iedereen met een ontspannen informeel karakter waarin ze toch veel leren.

Jongeren worden steeds sneller volwassen en groeien op in een materialistische omgeving waarin status en hetgene je draagt er erg toe doen. Dit maakt sommige jongeren gevoelig voor criminaliteit. Zowel jongeren met een bi culturele achtergrond als autochtone achtergrond. Jongeren zijn ook bereid hard te werken voor hun centjes, maar weten vaak niet altijd de juiste manieren om werk te vinden. Hierdoor raken ze teleurgesteld en raken ze gefrustreerd. Wij zijn er om ze op deze belangrijke momenten op te vangen. Interventie op het juiste moment kan ervoor zorgen dat ze net op het juiste moment de juiste keuze maken. Zo maken ze minder kans af te glijden richting de criminaliteit.

We helpen ze met solliciteren, wanneer te bellen, wat te dragen en wat voor foto op de cv te zetten. We beginnen al op jonge leeftijd met oefenen met deze jongeren en helpen ze voor, tijdens en na het vinden een baan. Tijdens het proces krijgen ze vaardigheden mee die ze ook in het algemene leven kunnen toepassen zoals sociale vaardigheden. Op deze manier willen we bijdragen aan een makkelijkere integratie en meedoen in deze dynamische multi culturele samenleving

Contact

Wil je meer weten over Civitas?
Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Versturen